Att avsluta på topp

· ·
Av Anna-Karin Hatt, 28 Aug 2015

Om man, som jag, gillar löpning och att tävla mot sig själv så vet man att det, om man vill nå ett riktigt bra resultat, är viktigt att sluta på topp. Att disponera loppet eller rundan så att man har lite krafter sparade så att man kan ge järnet den där sista biten fram till målet (oavsett om man siktar mot ett mål i ett lopp eller en lyktstolpe någonstans utmed kvällsrundan), för att sen kunna känna sig riktigt nöjd. Och ungefär så tänkte jag när jag började den här andra arbetsveckan, i tjänsteföretagens tjänst!

 

Att ta sig an nya uppgifter, i en helt ny typ av verksamhet, är en spännande resa. Att å ena sidan känna att man kommer till en ny verksamhet, och kan bidra med sin egen erfarenhet, sina egna kunskaper och dela med sig av det man samlat på sig hittills i livet. Men också att få lära nytt. Att få förstå hur olika pusselbitar hänger samman, och få förmånen att med hjälp av kloka medarbetare lägga det som jag brukar tänka på som arbetslivets pussel.

Om man, som jag, älskade att gå i skolan just för att man fick lära sig så mycket nytt, så är det kanske inte så konstigt att det känns som en ren förmån för mig att få vakna om morgonen och gå till jobbet på Almega och lära just nytt. Och den här veckan har erbjudit rika möjligheter till det. Möten med ordföranden och förbundsdirektörer i flera av Almegas olika förbund, för att lära känna dem och deras utmaningar bättre. Igångsättning av vårt alldeles nya Forsknings- och Innovationsråd. Presskonferens om Svenskt Näringslivs nya (och läsvärda) rapport ”Underskattade skatter”. Ett dygns kreativt och energirikt strategimöte med min nya Ledningsgrupp. Och mitt första möte med Svenskt Näringslivs viktiga Beredningsutskott ovanpå det.

Det gäller ju, som sagt, att avsluta veckan på topp!